Какви звуци издава папагала

1299

Всякакви гласове и звуци издава папагала

Звуци издавани от папагалитеОтделните видове папагали имат най-различни гласове. При отглеждане може дори да се наблюдава различна проява на гласа при еднакви видове. Гласовият орган се намира в задната част на ларинкса. Сравнително малките бели дробове се подпомагат от сложна система от въздушни мехури, които поемат голямо количество въздух.

Много е трудно да се определи силата на гласа на отделните видове. Може да се посочи само средна стойност, тъй като гласовите изяви на отделните птици варират и се възприемат индивидуално като различно силни.

Всеки папагал е по-гласовит във волиера, отколкото в затворено пространство. Вероятно навън той се вдъхновява от природата, светлината, от други птици и т.н. В стаята също може да се наблюдава, че при шум от прахосмукачка, радио или телевизор папагалите започват да крещят. Ето защо съседите трябва да бъдат предварително уведомени. За много хора звуците на папагалите са толкова необичайни, че те реагират чувствително, въпреки че кучетата, самолетите, мотоциклетите, уличният шум или футболните мачове са доста по-шумни. Освен това много хора предимно в големите градове не проявяват разбиране към природните шумове.

При отглеждане в група също така се наблюдава по-голям шум. Но разплодните двойки са изключително тихи по време на мътене.

Коментари от Facebook

коментари