Скален терариум за гекони

1091

Терариум за гекони

Скален терариум за гекониМного видове гекони предпочитат да живеят в ниши и фуги на зидове или скали. Съобразно начина си на живот те бързо се ориентират към най-удобната за тях ниша, поради което се нуждаят от обширен район.

Животните стават истински жизнени едва привечер. Тогава те търсят в нишите плячка и предполагаеми съперници. По време на размножителния период яйцата се прикриват грижливо под камъни в пясъка.

 

 

Материал и уреди

1 стандартен терариум размер 2 или 3.

Осветителна лампа 20 или 15 вата.

1 реотан (25 вата).

Каменни плочи с различна големина.

Смес от пясък и чакъл.

1 бръшлян в саксия.

1 термометър.

1 съд с вода.

Етапи на работа

Реотанът се разполага вълнообразно в дясната половина на терариума. Над него в целия басейн се разстила пласт от пясък и чакъл с височина 5 см. Плочите се нареждат една върху друга, като се започва с най-големите, но така, че да не могат да се движат или плъзгат! При подреждането трябва да се образуват много ниши. Бръшлянът се закопава със саксията в левия заден ъгъл, като стърчащата част от саксията се прикрива с камък. В лявата страна отпред се вкопава и съдчето с вода (което трябва ежедневно да се почиства и да се налива чиста вода!). Окачва се термометърът.

Обитатели

1 мъжки и 2 женски азиатски домашни гекона. Ако се подберат камъни, които да образуват по-големи ниши, се получава терариум за леопардови гекони.

Коментари от Facebook

коментари