Закупуване на терариум – Какво трябва да знаем

1008

Какво трябва да знаем преди да закупим терариум

ТерариумВъпреки че още преди окончателното приготвяне на терариума трябва да сте осведомени за възможностите за набавяне на избраните животни, трябва да ги вземете едва когато терариумът е подреден и техническите устройства работят сигурно.

Животните можете да вземете от приятели, любители на терариуми, или да ги купите от зоомагазин. Продавачът вероятно е запознат с работата около животните. Преди покупката трябва да се уверите, че животните са правилно настанени и гледани!

Съществуват специализирани зоомагазини, в които се продават само терариумни животни и съответната жива храна. Понякога си заслужава да изминете известен брой километри с кола, за да може със сигурност да си подберете най-силните и най-здрави животни от предлаганите. За тази цел е необходимо известно време да наблюдавате животните при търговеца. Добре е това да става, когато търговецът дава храна на животните, за да сте сигурни, че избраният екземпляр приема добре храната.

Има търговци, които изпращат животните на адрес, но личното присъствие при покупката трябва винаги да се предпочита пред получаването по на животните по пощите, които са развъдили, или екземпляри, от които трябва да се освободят по различни причини. Техните предложения можете да намерите в списанията за терариуми или в циркулярните писма на Германското дружество по херпетология и тераристика.

Коментари от Facebook

коментари