Как правилно да държим хамстера

705

Как се държи хамстерЧесто от правилното вземане в ръце на хамстера зависи успехът на опитомяването. Ето защо трябва да сме извънредно предпазливи и да не го хващаме притеснено и трескаво за някоя част на тялото, за да го поемем в ръце.

Чрез подобни, често болезнени докосвания, можете да подтикнете дори миролюбиви и кротък хамстер да ви ухапе, без това да е присъщо на характера му. Също така никога не бива да хващате хамстера с два пръста за козината на тила. Бързото и сигурно улавяне е по-лесно, отколкото допускаме, и се извършва по следния начин: С дланта обхващаме животното отгоре, като заключваме коремчето му между пръстите си, без да го притискаме.

Друг подходящ начин е като накараме животното да се покачи върху дланта ни, а с другата ръка го прихващаме отгоре. При по-старите златисти хамстери първият метод е по-удачен заради големината им.

Ако понякога оставяте хамстера да се разхожда по едната ви ръка, с другата го придържайте да не падне, тъй като хамстерите нямат задръжки при падане отвисоко.