Оборудване за аквариум

Оборудване за аквариум

За тези от вас, които са решили да се снабдят първо с аквариум и отделно с оборудване, сме подготвили информацията по-надолу, като ще разгледаме добрите марки и цените на аксесоарите.

Термометър за аквариум

Обикновените стъклени термометри можете да си набавите от всеки зоомагазин. Цените им са приемливи – 2 – 3 лева. Без съмнение ще намерите и по-скъпи, но реално ще вършат същата работа.

Нагревател за аквариум

Съветът ни по този въпрос е да търсите добър нагревател. Изцяло забравете за некачествените нагреватели, които ще намерите навсякъде за по 10 лева. Марките, които са най-разпространени у нас са Resun, AquaEl, Tetra и Sera. Всяка една от тях е сравнително качествена и може да се намери до около 40 лева. Малко по-висок клас нагреватели са тези на Ehiem, Dupla, Jager и Hagen. Разбира се, цените им, както класа, също са малко по-високи.

Филтър за аквариум

Относно филтрите, нещата стоят почти по същия начин. Нужен ви е качествен филтър. Именно за това може да се доверите на марки като Ehiem, Jager, Sera и Project, независимо дали става дума за вътрешен или външен филтър. Цените на филтрите зависят от вместимостта на аквариума. Колкото по-голям е той – толкова по-скъп ще е филтъра. За да сте сигурни, че сте си купили наистина качествен филтър, потърсете гаранционната му карта от търговеца. Добрите филтри е малко вероятно да нямат такава.

Лампи за аквариум

Тук водещите марки са Flora – Glo и Sera Tropic Sun, но също не бихте сбъркали с JBL и Hagen. Около 50 лева ще са достатъчни за закупуването на осветлението, като също трябва да го съобразите с големината на аквариума.

За да обогатите своето водно царство, не може да не си вземете и няколко растения. Повечето от гореспоменатите марки предлагат и растения за аквариуми, които са много разнообразни. Ще намерите и от естествените и от изкуствените. А като допълнение, освен камъчетата на дъното, винаги може да прибавите и някаква декорация – например декоративен вулкан или пък имитация на дървена вратичка с ограда.

А как да изберете най-подходящия аквариум за вашия бюджет, вижте на Nehape.com